25 x Vitargo Protein bar

KVALITETSPRODUKT FÖR SERIÖSA IDROTTARE

En mix av kolhydrater och nära 20g protein i en underbar chokladsmak ger musklerna energi och byggmaterial för att optimera återhemtningen. Kan användas som mellanmål.

Vikt: 65g, Smak: Mjuölkchoklad med chokladöverdrag (30% protein)

Beskrivning

VITARGO PROTEIN BAR

Effektiv återhämtning med Vitargo Protein bar
Uppföljaren till Vitargo Performance Bar, nu med ännu mer protein(ej soja eller kollagen) och i en underbar mjölkchokladsmak. En mix av kolhydrater och nära 20g protein (en blandning av vassleprotein, mjölkprotein och kaseinat) ger musklerna energi och byggmaterial för att optimera återhämtningen.

Många proteinkakor på marknaden är lite torra i konsistensen, efter någon månad från produktionsdatum blir de lite hårda i karaktären.
Detta gäller inte Vitargo Protein bar, saftig och mjuk i konsistensen, även efter 1 år från produktionsdatum!

Vikt per energibar: 65g
Smak: Mjölkchoklad med chokladöverdrag
Förpackningsstorlek: 25 st. per kartong

 “Kvalitetsprodukt för seriösa idrottare”
Vitargo® Protein bar – mjölkprotein av högsta kvalitet kombinerat med Vitargo®
Vitargo® är en patenterad kolhydrat (stärkelse), med unika egenskaper, speciellt formulerad för att ge idrottare särskilt effektiv inlagring av kolhydrater(glykogen) i kroppen. Vitargo® har testats vid Karolinska Institutet i Stockholm, och jämförts med vanliga “sportdryckskolhydrater”. Resultaten visade att Vitargo® snabbare återinlagrar glykogen (70 % snabbare) i musklerna, samt passerar magsäcken snabbare (80% snabbare) än vanliga sportdryckskolhydrater.
Prova Vitargo ® Protein Bar med fantastisk chokladsmak!

Ökar din prestation och snabbar upp din återhämtning
Vitargo® Protein Bar är designad för att ge kroppen högoktaningt bränsle under hårt arbete och direkt efter träning(återhämtning). För dig som tränar ofta och hårt, är det viktigt att tillföra kroppen energi den kan ta del av, tex proteiner med högt biologiskt värde, så som t.ex. mjölkprotein. I våra produkter hittar man inte tveksamma tillsatser så som kollagena proteiner eller delvis härdade fetter(transfetter), som inte ger konsumenten några fördelar.
Vitargo® Protein Bar innehåller en mix av kolhydrater och nära 20g protein per kaka, för att förbättra återhämtningen och öka prestationen. Dessa 20g protein består av 45 % vassleproteinkoncentrat, 32,5 vassleproteinisolat och 22,5 % kalciumkaseina

ANVÄNDNING

Allmänt under aktivitet(uthållighetssporter med en varaktighet av minst 2 timmar: Tag en tugga var 15-30 minut tillsammans med vatten eller sportdryck (helst en sockerfri sportdryck, som Vitargo®). Alternera gärna med Energikakan ™ eller Vitargo® Endurance Bar.

Lagsporter, tex. fotboll: Använd Vitargo® Protein Bar som återhämtning direkt efter träning eller som mellanmål 1 timme innan träning.

Cykling, Löpning, Uthållighetssporter: Tag en tugga var 15-30 minut tillsammans med vatten eller sportdryck (helst en sockerfri, som Vitargo®). Alternera gärna mellan Energikakan™ (innehåller fibrer och ger ett stabilt blodsocker) eller Vitargo® Endurance bar.

Allmänt som återhämtning: Ät en Vitargo® Protein Bar, gärna tillsammans med vatten.
Efter extrema träningspass, drick Vitargo® återhämtningsdryck(Vitargo® Gainers Gold) istället för vatten.

INNEHÅLL

Mjölkprotein, fruktos-glukos sirap, mjölkchoklad (20%)[socker, kakaosmör, mjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel(sojalecithin), aromer], sorbitol sirap, kornstärkelse (Vitargo) 5%, fettreducerad kakao, sojaolja, aromer, emulgeringsmedel (sojalecithin), salt.

Näringsvärde 100g Portion, 65g Energiprocent (E%)
Energi [kJ / kcal] 1596 / 379 1037 / 246
Protein [g] 30,1 19,6 32
Kolhydrater [g] 42,5 27,6 44
– varav sockerarter [g] 32,9 21,3
– varav stärkelse [g] 5 3,3
– varav Polyoler [g] 4,1 2,7
Fett [g] 10,5 6,8 24
– av vilket mättat [g] 5,8 3,7
– av vilket omättat [g] 4,7 3,1
Fibrer 1 0,7
Natrium [g] 0,13 0,08

NOTERA

Denna produkt tillverkas på en anläggning där jordnötter, nötter och frön(sesam) och vete-, gluten-, och mjölkprodukter förekommer.

Närvaro av allergener
1 Mjölkprodukter + 7 Glutamate
2 Mjökprotein + 8 Laktos +
3 Sojalecitin + 9 Vete ?
4 Sojaprotein + 10 Kakao +
5 Sojamjöl 11 Äggula
6 Gluten* + 12 Kornstärkelse +

+ = FÖREKOMMER

– = FÖREKOMMER EJ

*Glutenhalten i Vitargostärkelsen är försumbar, dvs Vitargo är glutenfri “by definition”. Gluten handhas dock i produktionsanläggningen.